SolarModules Kft.
      Kezdőlap|      Fűtési rendszer beszabályozása|      Hidrováltó - Hidrováltóról|      Fűtéskorszerűsítés|      Kapcsolat|
Menü
A Solar Modules Kft.:

solarmodules.hu

Magyar Épületgépészek Szö- vetségének regisztrált tagja

 

solarmodules.hu

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. regisztrált tagja


solarmodules.hu

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség regisztrált tagja


Solar Modules Kft. QR névjegye

Fotózza le és mentse el QR névjegyünket okostelefonjára!

ISMÉT rendbe hoztunk egy rendszert!:

Solar Modules Kft. Calpak napkollektoros rendszerek, árak. Calpak napkollektor

Nem szoktunk büszkélkedni azzal, ha valaki más hibáját kijavítjuk, de ez már a sokadik az elmúlt néhány hónapban. Olyan mértékben vannak hibásan kiépített napkollektoros rendszerek, hogy ezt már nem szabad szó nélkül hagyni!

Sajnos ismételten olyan rendszerhez kellett a segítségünket kérnie egy napkollektoros rendszer tulajdonosának, melyet a kivitelező, a telepítéstől eltelt 3 év alatt egyszerűen nem volt képes működésre bírni.

Azért írom, hogy "sajnos", mert egy ilyen napkollektoros rendszer tulajdonosát, ha megkérdezi egy családtag, barát, vagy ismerős:

"Na milyen? Jól működik? MEGÉRTE???"

Önök szerint mit válaszol?

Természetesen azt, hogy "senkinek eszébe se jusson napkollektoros rendszert telepíttetni!"

Pedig a rendszer, egy igen neves gyártó terméke. Tehát azt sem mondhatjuk, hogy "olcsó húsnak híg a leve". De természetesen mindent tönkre lehet tenni, ha az ember kellően dilettáns és bátor...

Kivitelezők azzal érvelnek, hogy "Ó, már 20 éve telepítek napkollektoros rendszereket". Csak azt nem tudja Ő sem, hogy 20 éve ugyan azokat a hibákat követi el minden egyes rendszer telepítésénél. Rosszabb esetben Ő is meg van győződve arról, hogy egy napkollektoros rendszer ennyit tud és senki ne is várjon ettől többet.

Most mutatnék néhány képet, némi magyarázó szöveggel:

Ebben a felállásban a rendszer, "élete" elmúlt 3 évében képes volt 361 üzemóra működésre. Ezt az időt is maximum 5 perces folyamatos szivattyúmozgás eredményezhette, mivel a tároló hőmérséklet-érzékelője a hőcserélő felszálló ágában lett elhelyezve. Így ha el is indult a folyadék a tároló irányába, ahogy elérte az érzékelőt, rögtön megállt. Majd a visszahűlés után ismét nekirugaszkodott, majd ismét gyorsan megállt. És ez így ment... Persze ez termelést nem eredményezet. A tárolóban a víz hőfokát kizárólag a kazán szabályozta, a napkollektoros rendszernek semmi esélye nem volt a fűtésére.

Így rendszeresen megforrt...

A nyitva hagyott automata légtelenítőn a folyadék távozott...

A tulajdonos pedig a "rutinból telepített" kézi pumpával pumpált... A napsütéses időszakban gyakorlatilag naponta...

 

De szerencsére megelégelte és felhívott!

Természetesen átkötöttük az előremenő és visszatérő ágakat is a hőcserélő megfelelő pontjaihoz.

Megszüntettük a tetőn lévő automata légtelenítőt.

Feltöltöttük a rendszert 3 bar üzemi nyomásra.

Leszereltük a kézi pumpát (hiszen nincs rá szükség!)

Aktiváltuk a vezérlésben a megfelelő beállításokat.

És láss csodát! MŰKÖDIK!

Az első napon (az újraélesztést követően) 9 órát működött és közel 50°C-ra melegítette a 300 literes tárolót, miközben 3 család használta a meleg vizet.

Csak emlékeztetőül:

Az előző 3 évben összesen 361 üzemóra (napi 30 perc átlagos működés)

Most 1 nap alatt 9 üzemóra

Tehát 40 napsütéses nap alatt működhet 360 üzemórát a rendszer...

 

Mindezeket csak a miatt írtam le, hogy szemléltessem a kivitelezők közti különbséget. Sajnos nem elég, ha az ember sok pénzt szán egy rendszerre... Egy hozzá nem értő kivitelezői gárda miatt pénzkidobás lehet a befektetésre szánt összeg.

 

Ezért mindenkinek szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy lehetőség van a kiválasztott gárda referenciamunkáinak megtekintésére. Lehetőséget kell biztosítaniuk arra, hogy a kiépített rendszereik tulajdonosait megkérdezhessék a cégről és a termékről egyaránt. Erre időt kell szánni, mielőtt megrendelnek egy napkollektoros rendszert!


Ha egy vállalkozás bármilyen indokkal elzárkózik a munkái címeinek kiadásától, annak oka van. Fontos, hogy ne ezeknek az okoknak a felkutatásával töltsék el az időt, hanem egy olyan kivitelező megkeresésével, amelyik örömmel nyújt át 5 - 10 referencia címet. Fontos az is, hogy legalább egy találomra kiválasztott munkát, lehetőség szerint meg is nézzenek, de legalább telefonon érdeklődjenek a rendszer hatékonyságáról, a kivitelező cégről, a munkásokról és a munkálatok folyamatáról.

 

Nálunk sok - sok megtekinthető és leinformálható címet kaphat. Kiválasztjuk az Ön tervezett rendszeréhez leginkább hasonlót, hasonlóakat és keresünk egy a közelben telepített napkollektoros rendszert. Az általunk elvégzett munkákról, valamint az általunk szállított termékekről a megrendelőink biztosan elmondják a véleményüket, tapasztalataikat.

 

Kérem, hogy fontolja meg mindenki azt, hogy milyen vállalkozásra bízza a tervezett napkollektoros rendszere beszerzését és kivitelezését. Nem egy pár zokniról van szó ami, ha idő előtt kilyukad, hát eldobjuk és veszünk helyette két újat. Egy ilyen beruházástól jogosan elvárható, hogy évtizedeken át működjön és termelje a meleg vizet.

 

Amennyiben az itt olvasottak alapján kérdése merülne fel a meglévő, vagy tervezett napkollektoros rendszerével kapcsolatban, hívjon a 06-20/ 771-4335 telefonszámon, vagy írj@n e-mail címünkre.

Szívesen állunk rendelkezésére, segítségére!

 

 

vissza az oldal tetejére >>>

vissza a referenciák oldalra >>>

 

 

Solar Modules Kft. A "Megújuló épületgépész" Napkollektor Napelem Korszerű fűtés Épületgépészet

1063 Budapest, Szinyei Merse u. 10. +3620 771 4335 e-mail http://solarmodules.hu

 

 


Termékek-szolgáltatások ↓
Hőtérkép készítése ↓

solarmodules.hu

Napkollektorok ↓

solarmodules.hu

Napkollektor árnyékolás ↓

Árnyékoló ponyva ↓

solarmodules.hu

Ha tetszett, megosztható:

 

facebook.com/solarmodules

_________ . _________