SolarModules Kft.
      Kezdőlap|      Fűtési rendszer beszabályozása|      Hidrováltó - Hidrováltóról|      Fűtéskorszerűsítés|      Kapcsolat|
Menü
A Solar Modules Kft.:

solarmodules.hu

Magyar Épületgépészek Szö- vetségének regisztrált tagja

 

solarmodules.hu

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. regisztrált tagja


solarmodules.hu

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség regisztrált tagja


Solar Modules Kft. QR névjegye

Fotózza le és mentse el QR névjegyünket okostelefonjára!

A Calpak gyártotta az első napkollektoros vízmelegítőt:

Solar Modules Kft. Calpak napkollektoros rendszerek, árak. Calpak napkollektor

A Calpak története

Az 1973-as olajválságot követően a BP (BRITISH PETROL) csoport rövidesen úgy döntött, hogy kiterjeszti tevékenységét más, olajtól független energiaforrások irányába.

Így 1976-ban a BP CICERO HELLAS VÁLLALAT Korinthosi gyárában specializálódott a Szolár Vízmelegítőkre, és elkezdett fejleszteni, gyártani olyan modelleket, amelyek a világon újdonságnak számítottak. Az első Szolár Vízmelegítők Calpak márkanéven jelentek meg a világon, és Görögországban hamarosan a piaci részesdésük elérte a 60%-ot.

Később a CALPAK, mint piacvezető szereplő, elhatározta, hogy tervezni és gyártani fog egy új csúcsmodellt. Ennek megfelelően a német INTERDOMO nevű vállalat elvállalta a CALPAK vezetőivel közösen az új szolár vízmelegítő tervezését, egy professzor mérnök irányításával. Továbbá a BP angol kutatási központja és más nemzetközi intézetek is részt vettek ebben a projektben. Az eredmény a MARK 2 nevű modell megjelenése lett, mely modell azonnali elismerést kapott a minősége és megbízhatósága miatt.

Fentieken túl, új modern gépeket vásároltak, hogy az új modell megfelelő gyártási körülmények között készüljön el. A londoni LLOYD'S inspektor céggel pedig megállapodást kötöttek a késztermékek bevizsgálására és tanúsítására, a magas minőség garantálása érdekében. A siker hatalmas volt. 12 ezer terméket (kb. 30 ezer kollektort) adtak el egy év alatt. Sok híres hotel, kórházak, úszómedencék és 100 ezer körüli lakóház melegvizét CALPAK szolár vízmelegítők biztosítják.

A 90-es évek elején a BP úgy döntött, hogy kivonul a megújuló energia termékek piacáról és a továbbiakban csak olyan termékekkel foglalkozott, amelyek az olajjal kapcsolatosak.

Így a CALPAK vezetése az ANDREAS KONSTANTINIDES LTD kezébe került, mely Görögországban az egyik legnagyobb múltú és legkomolyabb, légkondicionálással foglalkozó vállalat.

Következésképpen a Korinthosi gyárat felújították és kibővítették. Új típusú hegesztőgépeket vásároltak, így a tartály-előállítás ára jelentősen csökkent.

Az új CALPAK Mega modell egyszerűbb lett, gazdaságosabb és jobb hatásfokú. Továbbá a vállalat kiterjesztette tevékenységi körét a légkondicionáló piac irányába (CALPAK Air Conditions) és a természetes gáz piac irányába (CALPAK Homegas).

A CALPAK Mega-t új modellekkel gazdagították, mint például a Mega S szelektív kollektorral és 220 l-es tartállyal.

Ez a modell néhány apróbb változtatással és fejlesztéssel ma is elérhető a piacon SERIES "1" fantázia néven.

Az új modellekkel a vállalat nem csak Görögországban, de más európai országokban is sikereket ért el, terjeszkedett és fejlődött. A CALPAK továbbra is folytatja a kutatási és fejlesztési programjait annak érdekében, hogy innovatív termékeket tervezzen, melyek hamarosan gyártásba is kerülhetnek.

Célunk magasabb hatásfokú, rendkívül hosszú élettartamú CALPAK szolár vízmelegítők gyártása és értékesítése az egész világon. A nap mindenütt látható és mindenkinek joga van, hogy felhasználhassa a napenergia egy részét melegvíz készítésére.

Ebben a formában segítünk ügyfeleinknek alacsonyan tartani az otthoni kiadásaikat és ösztönözzük őket a környezetvédelemre, mivel a napkollektoros vízmelegítő a legkörnyezetbarátabb készülék.

(forrás: calpak.gr)

 

Solar Modules Kft. A "Megújuló épületgépész" Napkollektor Napelem Korszerű fűtés Épületgépészet

1063 Budapest, Szinyei Merse u. 10. +3620 771 4335 e-mail http://solarmodules.hu

 

 

 

 


Termékek-szolgáltatások ↓
Hőtérkép készítése ↓

solarmodules.hu

Napkollektorok ↓

solarmodules.hu

Napkollektor árnyékolás ↓

Árnyékoló ponyva ↓

solarmodules.hu

Ha tetszett, megosztható:

 

facebook.com/solarmodules

_________ . _________