SolarModules Kft.
      Kezdőlap|      Fűtési rendszer beszabályozása|      Hidrováltó - Hidrováltóról|      Fűtéskorszerűsítés|      Kapcsolat|
Menü
A Solar Modules Kft.:

solarmodules.hu

Magyar Épületgépészek Szö- vetségének regisztrált tagja

 

solarmodules.hu

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. regisztrált tagja


solarmodules.hu

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség regisztrált tagja


Solar Modules Kft. QR névjegye

Fotózza le és mentse el QR névjegyünket okostelefonjára!

Eldugult szerelvények:

A képeken látható lerakódások miatt a hőleadók (padlófűtés, radiátorok) egyre nehezebben adják át a kazán által megtermelt meleget a lakótérnek. A kazán csak fűt, ki - be kapcsolgat, eszi a gázt a lakásban pedig nem érzi jól magát a tulajdonos, esteleg fázik.

A csövekben és a szerelvényekben lévő lerakódásból időnként felszakadó, leváló darabok eltömítik a kazán hőcserélőjét, lerakódnak a szivattyú lapátjára és tönkre teszik a váltószelepet a kombi cirkókban. De még sorolhatnám, hogy mennyi kárt tud okozni egy ilyen állapot.

Ennek az "iszapnak" a kialakulását legfőképpen a vegyes anyagból (rézcső, vascső, alumínium radiátor) készült rendszereknél tapasztaljuk. Illetve a régebbi vascsővel szerelt rendszerek, főleg ha hőcserélő nélküli padlófűtéssel van kombinálva. Itt a padlófűtési csövek beengedik az oxigént a rendszerbe, ami megtámadja a vascsövet, majd a korrózióból kialakul a szép vastag iszapréteg.

Ízelítőül:

Egy kis lerakódás a golyós csapban:

Lerakódás a hollandernél:

Lerakódás az osztóban:

Lerakódás az osztó mási végében:

Miért nem működik az osztóban lévő légtelenítő:

Iszap a vascsőben:

Iszap a vascsőben:

Ez csak egy rendszer néhány eleme a sok közül. A tulajdonos saját bevallása szerint minden évben a fűtési szezon kezdete előtt a hálózati vízre kötve (3 bar nyomással) átmosta körönként a teljes fűtési rendszert. Az eredmény önmagáért beszél.

Ha az átmosást nem kellő szakértelemmel, vegyszer nélkül és nem a megfelelő berendezés használatával végzik, hát sok értelme nincs. A hálózatról 3-4 bar nyomással érkező hidegvíz biztosan nem hozza a várt eredményt. Nem fogja leoldani a csőben és a szerelvényekben keményen odakötött lerakódást és iszapot. A munkásruhát is hiába lötykölik meg egy lavor hidegvízben, attól az még ugyan olyan koszos marad. Kell a mosószer és a mosógép, de nem árt a melegvíz sem. Ugyan így lehet kitisztítani egy fűtési rendszert is. Csak teljesen más a "mosószer" és a "mosógép" is, de kell.

Egy jól elvégzett rendszermosást követően, még a vegyes csőrendszer (vas, réz, alu) és az egybe épített padlófűtés is maradhat, ha a tiszta csöveket megfelelően kezelt folyadékkal töltjük fel. Ez a folyadék az "inhibitor". Az inhibitor hosszú távú védelmet biztosít a házi központi fűtési rendszereknek belső korrózió és vízkőképződés ellen. Megakadályozza az ilyen rendszerekben megtalálható összes fém, azaz vasfémek, vörösréz és rézötvözetek valamint az alumínium korrózióját. Ezáltal nem tud kialakulni az iszap a rendszerben, nem rakódik le a kazán hőcserélőjében és nem megy tönkre (idő előtt) az iszap miatt a szivattyú sem.

Hívjon a 06-20/ 771-4335 telefonszámon, vagy írj@n az info@solarmodules.hu címre, ha szertné, hogy átmossuk az Ön fűtési rendszerét is!

 

vissza a lap tetejére >>>

vissza a fűtéskorszerűsítés oldalra >>>

Termékek-szolgáltatások ↓
Hőtérkép készítése ↓

solarmodules.hu

Napkollektorok ↓

solarmodules.hu

Napkollektor árnyékolás ↓

Árnyékoló ponyva ↓

solarmodules.hu

Ha tetszett, megosztható:

 

facebook.com/solarmodules

_________ . _________